Кирил Петков изненадващо освободи рали пилота Димитър Илиев като зам.-председател на

...
Кирил Петков изненадващо освободи рали пилота Димитър Илиев като зам.-председател на
Коментари Харесай

Петков освободи Димитър Илиев от агенцията за пътна безопасност

Кирил Петков изненадващо освободи рали водача Димитър Илиев като зам.-председател на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “. Той беше до него единствено преди дни в Министерски съвет, когато министър председателят съобщи, че афишира война на пътните хулигани.

Петков назначи Илиев в средата на април т.г. „ Димитър Илиев не е просто консултант оттук насетне. Очаквам проблемите, за които той алармира, да бъдат приоритизирани. Време е да променим цялата конструкция по какъв начин се правят нещата “, каза тогава министър председателят, наблягайки какъв брой му е непосредствен Илиев. „ Оттук нататък – прозрачни поръчки, достатъчно дълги периоди за гаранция, адекватно попълване на съществуващите дупки и потребност от поправки. Нови автомагистрали, които да са на равнището на европейските пътища. Всичко това би трябвало да стане оптимално бързо “, заяви Петков.

„ Безопасността на придвижването по пътищата за мен постоянно е била идея. Аз работя в тази сфера от много години насам. Проблемите не са единствено в пътищата, това е обществен проблем. На първо място би трябвало да преглеждаме човешкия фактор, отговорните хора на пътищата. След това положението на пътищата и на колите “, каза по това време от своя страна Димитър Илиев.

С друга заповед на премиера на същата служба, като зам.шеф на организацията е назначена Мария Лазарова. Според формалната биография тя притежава дълготраен опит в административното ръководство, както и в подготовката и ръководството на планове с европейско финансиране. В предишното е била началник на Управляващия орган на Оперативна стратегия „ Околна среда “ и взела участие в реализацията на планове, свързани с възстановяване на подвижността в градски условия. Мария Лазарова е чиновник на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ от нейното основаване, като до този миг е заемала поста шеф на Дирекция „ Административно-правно и финансово стопанско обслужване “. Координира и работата по планове с европейско финансиране на Агенцията. Тя е магистър в компетентност „ Стопанско ръководство “ от Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “ и бакалавър компетентност „ Икономика на промишлеността “ от „ Университета за национално и международно стопанство “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР